تاثیر دیابت بر بیماری های قلبی

تاثیر دیابت بر بیماری های قلبی

ما در این مقاله سعی داریم شما را با تاثیر دیابت بر بیماری های قلبی آشنا کنیم. بیماری قلبی یکی از خطرناک ترین بیماری ها است زیرا یکی از ارگان های حیاتی بدن است که وظیفه آن خون رسانی به همه اندام های بدن است و از طریق این خون رسانی مواد غذایی و اکسیژن به بافت ها می سرد و مواد دفعی و دی اکسید کربن را از آن دور می کند. گردش خون درست در نتیجه کارکرد قلب به وجود می آید  و به جا به جایی موادی مانند هورمون ها و سلول ها در خون کمک می کند. در ادامه برای آشنا شدن با تاثیر دیابت بر بیماری های قلبی با ما همراه باشید.

بیماری های قلبی چیست ؟

بیماری قلبی زمانی اتفاق می افتد که بعضی از شرایط باعث تحت تاثیر قرار دادن قلب شوند. بیماری قلبی برای اشاره به حمله قلبی است و بیماری های قلبی با بقیه بیماری ها مثل بیماری عروق کرونر، سکته قلبی، نارسایی قلبی، آریتمی قلبی و کاردیومیوپاتی است. بیماری های قلبی در حال تبدیل شدن به مهم ترین عامل مرگ و میر و ناتوانی افراد در بیشتر کشورهای جهان است. این بیماری ها جزو سه دلیل اول مرگ و میر و ناتوانی انسان در کل جهان است. خطرات ناشی از بیماری های مسری به خاطر ماهیت واگیری آن ها فوری و آنی تر است اما عوارض ناشی از بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی عروقی ماندگارتر و ناتوان کننده تر هستند.

بیماری های قلبی عروقی شامل بیماری هایی است که بر قلب و خون رسانی به ناحیه محیطی بدن اثر می گذارد. بیماری های قلبی به شرایط  اشاره دارد که باعث تنگ شدن عروق کرونری و یا بسته شدن شده آن ها می شود که می تواند باعث حمله قلبی، درد قفسه سینه و یا سکته شود. یکی دیگر از ناراحتی های قلبی مثل افرادی که عضله و دریچه های قلب خود را و یا ریتم تاثیر می گذارد بیماری های قلبی هستند. یکی از دلایل اصلی بیماری های قلبی روش زندگی ناسالم و عادات غذایی بد است. استفاده از دخانیات، رژیم ناسالم، چاقی، فعالیت نداشتن فیزیکی و استفاده از الکل یکی از عواملی است که باعث بیماری های قلبی می شود. بیشتر انواع بیماری های قلبی را می توان با انتخاب روش زندگی سالم از بین برد.

بیماری های قلبی چیست ؟

انواع بیماری های قلبی

بیماری های قلبی انواع متفاوتی دارد که می تواند در قلب تاثیر گذار باشد. در ادامه با انواع بیماری های قلبی آشنا می شوید :

بیماری عروق کرونری :

بیماری عروق کرونری که به آن بیماری عروق کرونری قلب هم گفته می شود یکی از  بیشترین نوع بیماری قلبی است. زمانی که عروقی که خون را به قلب می رسانند با پلاک بسته می شوند به وجود می آید. این اتفاق باعث سفت و باریک شدن آن ها می شود. پلاک حاوی کلسترول و بقیه مواد است. جریان خون کم می شود و قلب اکسیژن کمتری و مواد مغذی کمتری دریافت می کند. با گذشت زمان عضله قلب ضعیف می شود و خطر نارسایی قلبی و آریتمی بیشتر می شود. زمانی که پلاک در عروق جمع می شود به آن تصلب شرایین می گویند.

نقص مادرزادی قلب :

امکان دارد فردی با نقص مادرزادی قلب متولد شود. نقص مادرزادی قلب انواع مختلفی دارد که در ادامه به آن می پردازیم :

دریچه غیر طبیعی قلب :

در این مورد امکان دارد دریچه های قلب به درستی باز نشوند یا نشتی خون داشته باشند.

نقص سپتال :

سوراخی در دیواره بین حفره های تحتانی یا حفره فوقانی قلب وجود دارد.

آترزیا :

یکی از دریچه های قلب وجود خارجی ندارد.

بیماری مادرزادی قلب می تواند مشکلات ساختاری عمده ای مثل نداشتن بطن و مشکلات شریان های اصلی خروجی از قلب باشد. بیشتر مشکلات مادرزادی قلبی علائم قابل توجهی به وجود نمی آورد و فقط در هنگام یک معاینه پزشکی معمول مشخص می شوند. طبق داده های انجمن قلب آمریکا سوفل قلب بیشتر کودکان را تحت تأثیر قرار می دهد اما فقط بعضی از آن ها به خاطر نقص مادرزادی قلب است.

آریتمی :

به ضربان قلب نامنظم آریتمی می گویند. این مسئله رمانی اتفاق می افتد که تکانه های الکتریکی هماهنگ کننده ضربان قلب  درست عمل نکنند و در نتیجه قلب امکان دارد خیلی سریع، خیلی آهسته یا نامنظم بتپد. آریتمی انواع متفاوتی دارد که عبارتند از :

تاکی کاردی : به ضربان قلب سریع گفته می شود.

برادی کاردی : به ضربان قلب آهسته گفته می شود.

انقباضات زودرس : به ضربان قلب زودهنگام گفته می شود.

فیبریلاسیون دهلیزی : نوعی ضربان قلب نامنظم است.

تغییراتی که در قلب به وجود می آید خیلی نگران کننده نیست اما اگر تداوم داشته باشد باید درمان شود زیرا این مشکل می تواند در عملکرد قلب تاثیر گذار باشد.

کاردیومیوپاتی گشاد شده :

در کاردیومیوپاتی گشاد شده یا اتساع یافته حفره های قلب گشاد می شوند و این یعنی که عضله قلب کش آمده و نازک تر می شوند. مهمترین دلیل کاردیومیوپاتی گشاد شده حملات قلبی پیشین، آریتمی و سموم است و در این صورت قلب ضعیف می شود و نمی تواند خون را به درستی پمپاژ کند. این مشکل می تواند باعث آریتمی، لخته شدن خون در قلب و نارسایی قلبی شود. این بیماری افراد 20 تا 60 ساله را تحت تأثیر قرار می دهد.

سکته قلبی :

به سکته قلبی حمله قلبی هم می گویند و شامل قطع جریان خون به قلب است. این مشکل می تواند به قسمتی از عضله قلب آسیب برساند یا از بین ببرد. بیشترین دلیل حمله قلبی پلاک، لخته خون یا هر دو در شریان کرونری است. اگر یک شریان خیلی ناگهانی تنگ شود یا دچار اسپاسم شود امکان دارد اتفاق بیفتد.

نارسایی قلبی :

زمانی که شخصی دچار نارسایی قلبی می شود قلب هنوز کار می کند اما آن طوری که باید عمل کند عمل نمی کند. نارسایی احتقانی قلب نوعی نارسایی قلبی است. نارسایی قلبی می تواند در اثر عدم درمان بیماری عروقی کرونری، فشار خون بالا، آریتمی و بقیه بیماری ها باشد. این شرایط می تواند بر توانایی پمپاژ قلب تأثیر گذار باشد. نارسایی قلبی می تواند تهدید کننده زندگی باشد اما درمان زود هنگام بیماری های مرتبط با قلب می تواند از به وجود آمدن عوارض جلوگیری کند.

کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک :

این بیماری هنگامی به وود می آید که یک مشکل ژنتیکی بر عضله قلب تاثیر گذار باشد. کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک یک بیماری ارثی است که در این بیماری دیواره های عضله ضخیم می شوند و انقباض سخت می شود. این مشکل بر توانایی قلب در خون رسانی و پمپاژ خون اثر می گذارد. در بعضی موارد بسته شدن امکان دارد اتفاق بیفتد. امکان دارد هیچ علامتی وجود نداشته باشد و بیشتر افراد بیماری را تشخیص نمی دهند. کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک می تواند با گذر زمان بدتر می شود و باعث مشکلات قلبی متفاوت می شود. هر فردی که سابقه خانوادگی این بیماری را دارد باید غربالگری انجام دهد زیرا درمان می تواند از به وجود آمدن عوارض جلوگیری کند. کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک علت اصلی مرگ در اثر بیماری قلبی در بین ورزشکاران و افراد زیر 35 سال است.

انواع بیماری های قلبی 

دلیل بیماری قلبی چیست ؟

بیماری قلبی می تواند در اثر کمبود در رسیدن اکسیژن و مواد مغذی به قلب، آسیب به کل یا قسمتی از قلب، مشکلی در عروق خونی منتهی به قلب ایجاد شود. در بعضی موارد می توان دلیل ژنتیکی هم وجود داشته باشد و بعضی از عوامل مربوط به سبک زندگی و بیماری ها می تواند خطرات را بیشتر کند که در ادامه با با آن آشنا می شوید :

  • سیگار
  • فشار خون بالا
  • اضافه وزن و چاقی
  • کلسترول بالا
  • دیابت
  • استفاده زیاد الکل
  • سن
  • سطح فعالیت کم
  • سطح استرس و اضطراب بالا
  • سابقه خانوادگی بیماری قلبی
  • سابقه پره اکلامپسی در دوران بارداری
  • رژیم غذایی

برای آشنا شدن با علت تپش قلب و تنگی نفس به سایت مربوطه مراجعه فرمایید.

بیماری قلبی همراه با دیابت چیست ؟

بیماری قلبی شامل مشکلات زیادی می شود که قلب افراد را تحت تاثیر قرار می دهد. بیماری قلب و عروقی شبیه به بیماری قلبی است اما شامل همه انواع بیماری قلبی، سکته و بیماری رگ های خونی می شود. بیشترین نوع بیماری قلبی بیماری عروق کرونر است که گردش خون به سمت قلب را تحت تاثیر قرار می دهد. بیماری عروق کرونری در اثر جمع شدن پلاک در دیواره شریان های خونی و رگ های حاوی خون و اکسیژن به سمت قلب ایجاد می شود.

پلاک از انباشته های کلسترول تشکیل می شود و با جمع شدن آن در داخل شریان های خونی گردش خون کم می شود. به این اتفاق تصلب شریان یا سخت شدن شریان های خونی گفته می شود. کم شدن جریان خون به سمت قلب باعث به وجود آمدن حمله قلبی می شود. کم شدن جریان خون و اکسیژن به مغز احتمال سکته را در افراد افزایش می دهد. سخت شدن شریان های خونی امکان دارد در ناحیه های دیگر بدن اتفاق بیفتد. به سخت شدن شریان ها در ناحیه پا بیماری شریانی محیطی می گویند. بیماری شریانی محیطی یا همان PAD  اولین نشانه افراد دیابتی است که بیماری قلب و عروقی دارند.

بیماری قلب و عروقی قلب

68 درصد از افراد 65 ساله یا بزرگتر که مشکل دیابت دارند در اثر نوعی بیماری قلبی جان خود را از دست می دهند و 16 درصد هم در اثر سکته از دنیا می روند. افراد بزرگسالی که دچار دیابت هستند نسبت به افراد عادی 2 تا 4 برابر بیشتر در خطر مرگ در اثر بیماری قلبی هستند.

چرا افراد دیابتی در خطر بیماری قلب و عروق قرار دارند ؟

بیماری دیابت را می توان کنترل و درمان کرد اما اگر سطح گلوکز در بدن تحت کنترل باشد باز هم دیابت می تواند ریسک به وجود آمدن بیماری قلبی و سکته را بیشتر کند. علت این اتفاق این است که این افراد امکان دارد مشکلاتی داشته باشند که این مشکلات باعث به وجود آمدن بیماری قلب و عروقی می شود. در ادامه با این مشکلات آشنا می شوید :

فشار خون بالا :

فشار خون بالا به عنوان یکی از فاکتور های ریسکی اصلی برای بیماری های قلب و عروق شناخته می شود. تحقیقات نشان می دهد که ارتباط زیادی بین فشار خون بالا و مقاومت به انسولین وجود دارد. هنگامی که افراد دیابت داشته باشند و فشار خون آن ها بالا باشد ریسک به وجود آمدن بیماری های قلب و عروق در آن ها دو برابر می شود.

کلسترول غیر عادی و تری گلیسیرید بالا :

بیماران دیابتی سطح کلسترول ناسالمی دارند که یکی از آن ها کلسترول ال دی ال بالا، سطح پایین کلسترول اچ دی ال و تری گلیسیرید بالا است. این ترکیب از سطح چربی در افرادی با بیماری قلب عروق کرونر زودرس رخ می دهد. این اتفاق می تواند نشانه وجود دیس لیپیدمی آتروژنیک در افراد باشد که با مقاومت به انسولین ربط دارد. سطح ناسالم کلسترول با دیس لیپیدمی دیابتی در افراد دیابت ربط دارد.

استعمال دخانیات :

سیگار کشیدن افراد را در بیماری قلبی و سکته ریسک زیادی دارد و این اتفاق به دیابتی بودن افراد بستگی ندارد. افرادی که مقاومت به انسولین یا دیابت دارند و در کنار آن فاکتور های ریسکی دیگر در آن ها وجود دارد در خطر ریسک زیادی از بیماری قلبی و سکته قرار دارند. مدیریت کردن فاکتورهای ریسکی در افراد دیابتی امکان دارد بتواند از به وجود آمدن بیماری های قلب و رگ های خونی جلوگیری کند یا سرعت پیشرفت آن ها را کم کند. پزشک به شکل دوره ای آزمایش هایی انجام می دهد  تا وضعیت فاکتور های ریسکی با بیماری قلب و عروق مرتبط باشد و بررسی شود.

تاثیر چاقی در دیابت :

چاقی می تواند یکی از تاثیر دیابت بر بیماری های قلبی باشد. چاقی یکی از فاکتور های ریسکی برای بیماری قلب و عروق است و ارتباط مستقیمی با مقاومت به انسولین دارد. کم شدن وزن می تواند به بهتر شدن ریسک به وجود آمدن بیماری قلب و عروق کمک کند و غلظت انسولین را کم می کند و میزان حساسیت انسولین را افزایش می دهد.

چه روش هایی می تواند باعث کم شدن ریسک تاثیر دیابت بر بیماری های قلبی شود ؟

افرادی دیابتی می توانند ریسک به وجود آمدن بیماری قلبی و سکته را با توجه کردن به فاکتور های ریسکی مهم کمتر کنند. همکاری با تیم درمانی برای این که بتوانید به هدف های خود برسید یکی از موارد مهم در مدیریت دیابت است. یکی از نکات مهم این است که شما به یک وزن سالم برسید و ورزش کنید و رژیم غذایی داشته باشید اما بیشتر افراد دیابتی باید از داروهای خاصی در کنار این موارد استفاده کنند تا نتیجه بهتری کسب کنند.

بیماری قلب و عروقی قلب

کلام آخر

در صورت مشاهده هر گونه بیماری  یا داشتن علائم به پزشک مراجعه کنید و دستورالعمل های پزشک را به درستی انجام دهید تا نتیجه مناسبی داشته باشید. ممنون از این که تا آخر مقاله تاثیر دیابت بر بیماری های قلبی همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما درباره تاثیر دیابت بر بیماری های قلبی در میان بگذارید.

نوشتهٔ پیشین
علت تپش قلب و تنگی نفس
نوشتهٔ بعدی
علت بزرگ شدن قلب

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

پانزده − 2 =

فهرست