درمان بیماری قلبی

درمان بیماری قلبی

ما در این مقاله سعی داریم شما را با درمان بیماری قلبی آشنا کنیم. امروزه دلیل مرگ و میر بیماری های قلبی عروقی است.  سه چهارم مرگ و میر های ناشی از بیماری های قلبی در کشور هایی با سطح اقتصادی پایین یا متوسط اتفاق می افتد. بیشتر بیماری های قلبی عروقی قابل پیشگیری هستند و بعضی دلایل مثل مصرف دخانیات، چاقی و اضافه وزن، رژیم غذایی و استفاده از الکل می تواند مرگ و میر را بیشتر کند. در ادامه برای آشنا شدن با درمان بیماری قلبی با ما همراه باشید.

حمله قلبی چیست ؟

حمله قلبی و سکته قلبی هنگامی اتفاق می افتد که یکی از عروق کرونر بسته می شود و این حمله باعث کمبود و نداشتن خون در بخشی از قلب می شود. کمبود خون و یا نداشتن می تواند باعث مرگ قلب شود. این بیماری یکی از بیماری قلبی در آمریکا است و سالانه 1 میلیون جمله قلبی در این کشور اتفاق می افتد.

حمله قلبی چیست ؟

چه افرادی در خطر ابتلا به بیماری های قلبی هستند ؟

خطر مبتلا شدن مردان به بیماری های قلبی بیشتر از خانم ها است. در هر دو جنس بیماری قلبی اولین بیماری کشنده است. افراد یکه در خانواده های سیگاری و چاق هستند بیشتر به این بیماری های مبتلا می شوند. بعضی از عوامل دیگر مانند فعالیت بدنی پایین، کلسترول بالای خون، دیابت، فشار خون بالا می تواند باعث مبتلا شدن به این بیماری ها باشد. سیگار کشیدن خطر ابتلا افراد به بیماری قلبی را 2 تا 4 برابر بیشتر می کند. افرادی که سیگار نمی کشند امام در معرض دود سیگار هستند از افراد سیگاری هم بیشتر در معرض خطر هستند.

علائم هشدار دهنده حمله قلبی :

بعضی از علائم مانند تنگی نفس، تپش قلب سریع و یا نامنظم، خستگی، اضطراب، سوء هاضمه و یا سوزش معده، درد در پشت، دست ها، گردن و یا فک، درد قفسه سینه، تهوع یا استفراغ هستند که می تواند باعث حمله قلبی شود. در حمله قلبی بیشتر افراد یک یا دو تا از این نشانه ها را حس می کنند. نشانه های حمله قلبی در برخی از خانم ها امکان دارد با آقایان فرق داشته باشد. این نشانه ها می تواند شامل سوزش معده، از دست دادن اشتها، تپش قلب نامنظم، باشد. نادیده گرفتن نشانه های بیماری قلبی باعث تاخیر در درمان می شود و بیشتر به قلب آسیب می زند. اگر شما دچار حمله قلبی شدید با اورژانس تماس بگیرید. عقب انداختن درمان می تواند باعث مرگ و میر شود.

انواع بیماری های قلبی و عروقی

انواع متفاوتی از بیماری های قلبی وجود دارد و آن ها از طریق های متفاوت در قلب و رگ های خونی تاثیر می گذارد. بعضی از آن ها را می شود پیشگیر کرد. تشخیص قلب امکان دارد نگران کننده باشد اما اطلاعات زیادی در اختیار شما قرار می گیرد. در ادامه با انواع بیماری های قلبی آشنا می شوید :

بیماری عروق کرونر :

بیشترین بیماری های قلبی در بعضی کشور ها بیماری عروق کرونر قلب است. این اتفاق زمانی به وجود می آید که رگ های خونی قلب تنگ یا مسدود می شود و نتواند خون به قلب را تامین کند. در این صورت خون رسانی کم می شود و قلب اکسیژن و مواد مغذی کمی دریافت می کند. عضله قلب ضعیف می شود و خطر نارسایی قلبی و آریتمی وجود دارد. این بیماری می تواند باعث آنژین و یا حمله قلبی می شود.

آنژین قلبی :

درد یا ناراحتی در قفسه سینه، بازو، گردن، معده یا فک را آنژین می گویند و زمانی که خون رسانی به قلب به علت تنگ شدن عروق محدود می شود اتفاق می افتد. به این گرفتگی آتروما می گویند. آنژین به علامت بیماری کرونر قلب است. آنژین راهی است که قلب به شما می گوید هنگام انجام کار سخت و یا تحت فشار روانی اکسیژن کافی دریافت نمی کند. بیشتر افراد یاد می گیرند که میزان مشخصی از فعالیت که باعث حمله آنژین می شود را تشخیص دهند که به آن آنژین پایدار گفته می شود.

آنژین ناپایدار می تواند در قفسه سینه مشخص نشود و این اتفاق هنگامی می افتد که خون رسانی به قلب محدود شده و با فعالیت های کمتر حمله های آنژین بیشتر اتفاق می افتد. این حمله ها امکان دارد در حالت استراحت اتفاق بیفتد یا شما را از خواب بیدار کند و می توانید تا 10 دقیقه دوام بیاوردند. در این صورت باید به پزشک مراجعه کنید.

حمله قلبی :

حمله قلبی زمانی اتفاق می افتد که خون رسانی به قسمتی از عضله قلب مسدود شود و می تواند به قسمتی از عضله قلب که شریان کرونر خاصی تغذیه را تامین می کند آسیب برساند. درد قفسه سینه، تورم قوزک پا، حالت تهوع، نفس نفس افتادن و احساس خفگی، تپش قلب، ضربان قلب نامنظم، دل درد، درد دست، فک، کمر یا پا می تواند علائم حمله قلبی باشد. حمله قلبی می تواند باعث ایست قلبی شود و بدن نمی تواند فعالیت کند. اگر علائم قلبی داشتید باید به پزشک مراجعه کنید.

نارسایی قلبی :

اگر عمل پمپاژ قلب نتواند موثر عمل کند عضله قلب نمی تواند تقاضای بدن برای خون و اکسیژن را برآورده کند و در بدن علائم متفاوتی مثل خستگی و تنگی نفس ایجاد می شود و و به این دلیل است که قلب به طور موثر کار نمی‌کند و نارسایی قلبی می گویند.

آریتمی قلبی :

آریتمی قلبی به ضربان قلب نامنظم می گویند. عضله قلب سیستم الکتریکی خاص خود را دارد که به تحریک ضربان قلب کمک می‌کند. اگر سیگنال های الکتریکی درون قلب قطع یا مختل باشد قلب می‌تواند خیلی سریع و خیلی آهسته و یا به صورت نامنظم ضربان بگیرد. آریتمی قلب می‌تواند در بعضی مواقع زندگی را تهدید کند و عوارض زیادی داشته باشد. آریتمی قلب انواعی مانند تاکی کاردی : ضربان قلب سریع، برادی کاردی : ضربان قلب آهسته، فیبریلاسیون دهلیزی : نوعی ضربان قلب نامنظم دارد.

بیماری های دریچه ای قلب :

دریچه ها برای تنظیم جریان خون از قلب باز و بسته می شوند. مشکلات دریچه ها می‌توانند حجم کار قلب را بیشتر کند و عضله قلب را تحت فشار قرار دهند و باعث به وجود آمدن علائمی مانند درد قفسه سینه، تنگی نفس، سرگیجه یا غش کردن، تورم مچ پا، خستگی داشته باشد.

نقص یا بیماری مادرزادی قلبی :

بیماری مادرزادی قلبی هنگامی اتفاق می‌افتد که در روند رشد قلب جنین درون رحم مادر ناهنجاری یا نقصی وجود داشته باشد. بعضی از انواع نقص های مادرزادی قلب بعد از تولد برای نوزاد خطرناک هستند و بعضی دیگر با گذشت زمان تهدید کننده زندگی او هستند. نقص های مادرزادی قلب انواعی مثل نقص سپتال : در دیواره بین بطن ها یا دهلیزهای قلب یک سوراخ وجود دارد، دریچه‌های قلب غیرعادی : امکان دارد دریچه ها به درستی باز نشوند یا امکان دارد خون نشت کند.

چگونه می توان از بیماری های قلبی پیشگیری کرد ؟

با تغییر سبک زندگی به سبک زندگی سالم می توان از خطر بیماری های قلبی پیشگیری کرد. در ادامه با آن ها آشنا می شوید :

  • درخواست از خانواده برای کمک به شما
  • سیگار نکشیدن و یا ترک سیگار
  • پرهیز کردن از مصرف الکل
  • کنترل بیماری هایی مانند دیابت، فشارخون بالا و کلسترول
  • رژیم غذایی مناسب
  • 30 دقیقه ورزش در روز

برای آشنا شدن با تفاوت سی تی آنژیو و آنژیوپلاستی به سایت مربوطه مراجعه فرمایید.

انواع بیماری های قلبی و عروقی 

نشانه های بیماری قلبی :

درد قفسه سینه : این درد کوبنده یا فشارنده در ناحیه پشت جناغ سینه حس می شود و امکان دارد به گردن، دست ها، پشت و یا شکم هم منتقل شود. آنژین صدری بیشتر هنگام کارهای بدنی یا فشارهای روحی و روانی که فعالیت قلب بیشتر می شود به وجود می آید و با استراحت یا استفاده نیتروگلیسرین زیر زبانی بهتر می شود. اگر درد با استراحت یا چند دقیقه بعد از مصرف قرص زبر زبانی بهتر نشد و اگر همراه با تنگی نفس، تهوع و تعرق شدید بود، امکان دارد نشانه انفارکتوس قلبی باشد. طبق گزارش مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران به علت اختلال در اعصاب محیطی، شدت نشانه های بیماری قلبی در افراد دیابتی امکان دارد کمتر از میزان مورد نظر باشد و شما که به بیماری دیابت مبتلا هستید باید بیشتر متوجه این نشانه ها باشید و به موقع به پزشک مراجعه کنید. دردهای قفسه سینه فقط نشانه بیماری قلبی نیستند و امکان دارد در اثر بیماری های گوارشی یا ریوی به وجود بیاید.

تنگی نفس : یکی از نشانه های بیماری کرونری قلب می تواند تنگی نفس باشد. در بیشتر بیماری های تنفسی این حالت به وجود می آید.

تپش قلب : افراد در این حالت ضربان قلب را حس می کنند. تپش قلب در حالت های اضطرابی و بعضی بیماری های دیگر قلبی امکان دارد به وجود بیاید.

خیر یا ادم : در مرحله های پیشرفته تر بیماری قلبی که کارکرد پمپ اشکال پیدا می کند مایع موجود در بافت های بدن کامل تخلیه نمی شود و در زیر جلد انباشته می شود. خیر یا ادم بیماری های واریسی پاها، بیماری کبد، اختلالت کلیوی امکان دارد به وجود بیاید.

چه عواملی باعث توسعه بیماری قلبی می شوند ؟

سن :

پیری خطر مبتلا شدن به سرطان های آسیب رسان، تنگ و ضعیف کننده قلب و. شریان را بیشتر می کند.

جنسیت :

مردان در معرض مبتلا شدن به بیماری های قلبی هستند و بعد از یائسگی این خطر در خانم ها بیشتر می شود.

سابقه خانوادگی :

سابقه خانوادگی ناراحتی قلبی خطر ابتلا را بیشتر می کند.

سیگار کشیدن :

نیکوتین باعث تنگ شدن عروق خونی می شود و مونوکسید کربن می تواند به پوشش داخلی عروق آسیب بزند. خطر بیماری آترواسکلروز بیشتر می شود. حملات قلبی در افراد سیگاری بیشتر از افراد غیر سیگاری است.

داروهای شیمی درمانی و پرتو درمانی سرطان :

برخی از داروهای شیمی درمانی و پرتودرمانی امکان دارد خطر بیماری قلبی عروقی را بیشتر کند.

رژیم غذایی مناسب :

رژیم غذایی که دارای چربی زیاد، نمک، قند و کلسترول است می‌تواند درمان ناراحتی قلبی را شکست دهد.

فشار خون بالا :

فشار خون بالا و کنترل نشده می‌تواند باعث سخت شدن و ضخیم شدن شریان ها شود و تنگ شدن عروق مانع جریان خون می‌شود.

سطح کلسترول خون بالا :

سطح بالای کلسترول خون می‌تواند خطر به وجود آمدن پلاک‌ها و آترواسکلروز را بیشتر کند.

دیابت :

دیابت خطر ابتلا به بیماری قلبی را بیشتر می کند. هر دو شرایط عوامل خطر شبیه چاقی و فشار خون بالا را دارند.

چاقی :

وزن بیش از اندازه خطر بیماری قلبی را بیشتر می کند.

عدم فعالیت فیزیکی :

عدم فعالیت فیزیکی ناراحتی های قلبی را افزایش می دهد.

استرس :

استرس امکان دارد به شریان‌ها آسیب برساند و فاکتورهای ایجاد کننده ناراحتی های قلبی را بیشتر می کند.

درمان بیماری قلبی

هدف از درمان بیماری قلبی عروقی کم کردن کمیت و کیفیت زندگی افراد است. کلید اصلی در جلوگیری از بیماری قلبی عروقی و بهینه سازی درمان پیشگیری است. سبک زندگی سالم توسط ورزش، رژیم غذایی و کنترل فشار خون بالا، کلسترول بالا و دیابت از تشکیل و پیشرفت پلاک در عروق قلبی جلوگیری کرد. درمان بیماری قلبی در هر شخصی فرق دارد. برای مثال اگر عفونت قلبی داشته باشید آنتی بیوتیک برای شما تجویز می شود.

درمان بیماری قلبی 

احیای قلبی ریوی :

با حمله قلبی یکی از راه هایی که تا اورژانس بیاید تامین تنفس و گردش خون مصنوعی با انجام دادن احیای قلبی ریوی یا CPR  است. هر چقدر این روش زودتر انجام شود احتمال احیای آن بیشتر است. تا هنگامی که کمک های پزشکی در دسترس قرار گیرد با CPR خون اکسیژن دار به قلب و مغز انتقال می یابد. اگر شخصی را دیدید که بیهوش است اول باید او را صدا بزنید و این کار را با حرکت دادن شانه هایش شروع کنید تا ببینید آیا بیمار هوشیار است یا خبر و با این کار او را هوشیار کنید. اگر بیمار نفس نمی کشد یا به هوش نمی آید نیاز است احیای قلبی ریوی را شروع کنید. قبل از CPR با اورژانس تماس بگیرید و از اطرافیان درخواست کمک کنید.

کلام آخر

در صورت مشاهده علائم یا نشانه هایی از بیماری باید به پزشک مراجعه کنید و با او در میان بگذارید تا در صورت نیاز اقدامات لازم را انجام دهند. اگر مشکلاتی به وجود آمده باشد با درمان بیماری قلبی می توان آن را کاهش داد و یا از بین برد. ممنون از این که تا آخر این مقاله همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

نوشتهٔ پیشین
تفاوت سی تی آنژیو و آنژیوپلاستی
نوشتهٔ بعدی
اسپاسم قلب چیست ؟

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

10 − 8 =

فهرست