انواع بیماری های قلبی

انواع بیماری های قلبی

امروزه در کشور هایی با سطح اقتصاد پایین یا متوسط، مرگ و میر های به وجود آمده ، از بیماری های قلبی رخ می دهد. این بیماری های قلبی اصولا انواع مختلفی دارند. در این مقاله قصد داریم شما را با انواع بیماری های قلبی آشنا کنیم.

انواع بیماری های قلبی

نقص یا بیماری مادرزادی قلبی:

بیماری مادرزادی قلبی زمانی اتفاق می‌ افتد که در روند رشد قلب جنین درون رحم مادر، ناهنجاری یا نقصی وجود داشته باشد. بعضی از انواع نقایص مادرزادی قلب، بلافاصله پس از تولد برای نوزاد خطرناک هستند، بعضی دیگر هم با گذشت زمان تهدید کننده زندگی نوزاد خواهند بود. همچنین نقایص مادر زادی قلب هم انواع مختلفی دارد که شامل:
دریچه ‌های قلب غیر عادی: ممکن است دریچه‌ها به درستی باز نشوند، یا ممکن است خون نشت کند.
نقص سپتال: در دیواره بین بطن‌ ها یا دهلیز های قلب یک سوراخ وجود دارد.

انواع بیماری های قلبی

بیماری های قلبی ارثی:

بیماری های قلبی ارثی نوع دیگری از بیماری های قلبی است که افراد را تاثیر قرار می دهد و می تواند زندگی فرد را تهدید کند اولین علامت این است که بیشتر کسانی که به طور ناگهانی بدون هیچ دلیل مشخصی می میرند ،دارای این بیماری هستند. این شرایط با بیشتر بیماری‌ های مادرزادی قلب متفاوت است، هرچند بعضی از بیماری‌ های مادرزادی نیز می‌ توانند ارثی باشند.

آریتمی:

آریتمی به معنی ریتم غیرطبیعی قلب است. انواع مختلفی از آریتمی وجود دارد. در شرایط آرتیمی، ضربان قلب کند، تند و یا نامنظم می‌ شود. آریتمی می ‌تواند راندمان کار قلب را تحت تاثیر قرار دهد. با ضربان قلب نامنظم، قلب ما ممکن است توانایی کافی برای پمپ خون برای برطرف کردن نیازهای بدن را نداشته باشد.

سکته قلبی یا حمله قلبی:

سکته یا حمله قلبی زمانی اتفاق می ‌افتد که جریان خون در قسمتی از قلب به علت ایجاد لخته قطع می ‌شود. اگر این قطع جریان به ‌طور کامل رخ دهد، قسمتی از عضله قلب که توسط آن شریان خو‌ن ‌رسانی می ‌شود، شروع به مردن می‌کند. دارو ها و تغییر سبک زندگی که توسط پزشک به شما توصیه می‌ شود به میزان وسعت حمله قلبی متفاوت خواهد بود.

نارسایی قلب:

نارسایی قلب که به آن نارسایی احتقانی قلب هم گفته می‌ شود، به این ‌معنا است که قلب، خون را آن طور که باید پمپ نمی ‌کند. نارسایی قلب به معنای کم شدن توان انقباضی قلب است. در این شرایط هم قلب به کار خود ادامه می‌ دهد، ولی نمی ‌تواند نیاز اکسیژن بدن را تامین کند. نارسایی قلب در صورت عدم درمان به مرور زمان وخیم ‌تر می‌ شود. در صورتی که شخصی از بستگان شما به نارسایی قلب مبتلاست، بهتر است که او را به رعایت دقیق توصیه‌ های پزشک تشویق کنید. عمل کردن به این توصیه‌ها، نقشی موثری در جلوگیری از پیشرفت بیماری دارد.

بیماری‌های دریچه‌ای قلب:

زمانی که دریچه‌ های قلب به اندازه کافی باز نمی‌ شوند و در نتیجه، خون به‌ طور طبیعی از آن عبور نمی ‌کند، شرایطی به وجود می آید که به آن تنگی دریچه می ‌گویند.زمانی که دریچه قلب به طور طبیعی بسته نمی‌ شود، خون از طریق این دریچه نشت می‌ کند که به آن پس زدن خون از دریچه گفته می ‌شود. پرولاپس دریچه به حالتی گفته می‌شود که در آن، لت‌ های دریچه اعضای تشکیل ‌دهنده دریچه قلب که به‌ طور طبیعی در سمت چپ، دو و در سمت راست، سه عدد هستند که به سمت محفظه بالای قسمتی که دریچه در آن قرار دارد، برآمده شوند.

شایع ‌ترین بیماری‌های قلبی عروقی کدام‌ها هستند؟

بیماری ‌های قلبی و عروقی که به آنها بیماری قلبی هم گفته می‌شود، که بیشتر این بیماری با آترواسکلروزیس ارتباط دارند.
آترواسکلروزیس زمانی به وجود می آید که کانون‌های تجمع چربی در دیواره سرخرگ‌ ها ایجاد شود. ایجاد این پلاک‌ها باعث تنگ شدن عروق شده و باعث می شود که خون به سختی در آن‌ها جریان پیدا کند. با تشکیل لخته خون در نقطه تنگ ‌شده، جریان خون به ‌طور کامل قطع می‌ شود. به این حالت سکته می‌ گویند که ممکن است در مغز یا قلب اتفاق بیفتد.

 درمان مشکلات دریچه‌ ای قلب چگونه صورت می گیرد؟

افرادی که دچار بیماری ‌های دریچه ‌ای قلب هستند، ممکن است تحت درمان دارویی قرار بگیرند. تجویز این داروها با هدف برطرف کردن علائم و کاهش خطر لخته خون است.

به جای جراحی دریچه می توان از دارو استفاده کرد؟

هر چند که دارو ها نقش بسیار مهمی در درمان بیماری  قلبی و عروقی دارند، ولی هیچ دارویی تا کنون تولید نشده است که بتواند از نشت یک دریچه جلوگیری کند. به دلیل مشابه، دارویی وجود ندارد که دریچه ‌ای که دچار تنگی شده است را به اندازه طبیعی باز کند. اما با این وجود، درمان دارویی در بعضی از بیماران بهترین گزینه است. به‌ طور مثال برای بیمارانی که مشکلات دریچه ‌ای بسیار خفیف دارند و یا بیمارانی که به دلایلی امکان انجام عمل جراحی در آن ها وجود ندارد.

انواع بیماری های قلبی

درمان آریتمی

اگر برای کنترل آریتمی دارو های مناسب تجویز و دقیقا طبق توصیه پزشک مصرف شوند، می‌توانند معجزه کننده باشد. دارو ها می ‌توانند از سکته قلبی یا سکته مغزی جلوگیری کنند. همچنین می‌ توانند باعث پیشگیری از عوارض بیماری ‌های قلبی شوند و پیشرفت بیماری ‌های عروق خون رسان قلب را کند کنند. بعضی از داروهایی که در کنترل آریتمی مورد استفاده قرار می ‌گیرند شامل بلوک‌ کننده ‌های کانال‌ های کلسیمی، بتا بلوکرها و داروهای ضد انعقاد هستند.

پیس میکر چیست؟

پیس میکر یک دستگاه کوچک است که با باتری کار می‌ کند و به قلب کمک می‌ کند که ریتم منظمی داشته باشد. پیس میکر معمولا در بیمارانی توصیه می ‌شود که ضربان قلب بسیار پایین یا نامنظم دارند، یا اینکه در آن ها ضربان قلب با وجود طبیعی بودن، گاهی خیلی تند و گاهی خیلی کند می‌شود.

درمان سکته قلبی چگونه است؟

افرادی که دچار سکته قلبی می ‌شوند، احتمالا به صورت دائمی باید از یک سری از داروها استفاده کنند. طیف وسیعی از داروها بعد از سکته قلبی مورد استفاده قرار می ‌گیرند که معمولا به‌ صورت درمان چند دارویی، بسته به وضعیت بیمار در نظر گرفته می‌ شوند.

آنژیوپلاستی عروق کرونر چیست؟

در این روش، یک لوله مخصوص که یک بادکنک باد نشده در سر آن قرار دارد از طریق عروق محیطی به عروق قلب فرستاده می ‌شود. بادکنک در محلی که دچار تنگی یا انسداد شده است، باد می ‌شود و باعث باز شدن گرفتگی و برگشت جریان خون می‌ شود. اصولااین روش همراه با قراردادن یک استنت انجام می‌ شود که باعث استحکام منطقه ‌ی ترمیم ‌شده و جلوگیری از گرفتگی مجدد می ‌شود. استنت که به فنر قلب هم معروف است، در اصل یک استوانه فلزی است که دارای سوراخ های متعدد به اشکال گوناگون بوده و جهت درمان تنگی‌ های داخل عروق کرونر قلب، در داخل آندها قرار داده می ‌شود. این روش نسبت به جراحی قلب باز، روشی کم‌ تهاجمی‌ تر است. این عمل باعث می‌شود که:
جریان خون در شریان مسدود شده افزایش یابد.درد سینه کاهش پیدا کند و توانایی فعالیت‌ های فیزیکی بیمار افزایش پیدا کند.

 جراحی قلب باز:
در این روش، جریان خون در قسمتی از شریان قلب که مسدود شده است، توسط تکه‌ ای از شریان یا وریدی که از قسمت‌ های دیگر بدن برداشته شده، دوباره برقرار می ‌شود. در بعضی از بیماران بسته به تعداد نقاط قلب که دچار گرفتگی شده ‌اند، ممکن است نیاز به بیش از یک بای پس باشد.

درمان‌ های دارویی مشکلات قلبی

داروهایی که بهو‌دنبال مشکلات قلبی تجویز می ‌شوند، برای از بین بردن علائم بیماری و همچنین جلوگیری از بروز سکته قلبی یا مغزی هستند.
اگر از یک بیمار قلبی مراقبت می‌کنید، خود را موظف بدانید که به بیمار کمک کنید تا داروهای خود را به همان صورت که پزشک توصیه کرده است، مصرف کند. در مورد داروهایی که بیمارِ ما مصرف می‌کند، بهتر است از علت تجویز این داروها توسط پزشک آگاه باشید.

درمان سکته قلبی چگونه است؟

حمله قلبی چیست؟

حمله قلبی و یا سکته قلبی زمانی اتفاق می افتد که یکی از عروق کرونر توسط لخته خون بسته ‌شود. این حمله باعث کمبود و یا فقدان خون در بخشی از قلب می ‌شود. کمبود خون و یا فقدان می ‌تواند باعث مرگ آن بخش از قلب شود. این بیماری یکی از انواع شایع بیماری قلبی در آمریکا بوده و سالانه حدود یک میلیون حمله قلبی در این کشور رخ می‌دهد.
علائم هشدار دهنده حمله قلبی شامل موارد زیر است:

  • درد قفسه سینه
  • درد در پشت دست ها، گردن و یا فک
  • تنگی نفس
  • تهوع یا استفراغ
  • تپش قلب سریع و یا نامنظم
  • سایر نشانه‌ ها از جمله، خستگی، اضطراب، سوء هاضمه و یا سوزش معده

در حمله قلبی بیشتر افراد معمولا یک یا دو تا از نشانه‌ های بالا را حس می‌ کنند. نشانه‌ های حمله قلبی در بعضی از خانم ها ممکن است متفاوت با آقایان باشد، این نشانه ها می ‌تواند شامل سوزش معده، تپش قلب نامنظم، صرفه و یا از دست دادن اشتها باشد. نادیده گرفتن نشانه ‌های بیماری قلبی باعث به تاخیر افتادن درمان و در نتیجه صدمه بیشتر به بافت قلب می‌ شود. اگر شما دچار حمله قلبی شدید، فورا با اورژانس تماس بگیرید و خودتان به صورت عادی سعی به مراجعه به پزشک و یا بیمارستان نکنید، چرا که پرسنل اورژانس می ‌توانند، درمان ‌های اولیه را روی شما اعمال کنند. به تاخیر انداختن درمان می ‌تواند باعث آسیب بیشتر به قلب و یا حتی مرگ شود.

 

چه افرادی در خطر ابتلا به بیماری های قلبی هستند؟

هرچند خطر ابتلای مردان به بیماری های قلبی بیشتر از زنان است، با این وجود در هردو جنس بیماری قلبی اولین بیماری کشنده می‌ باشد. افرادی که در خانواده های سیگاری و چاق هستند، در خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری ها قرار دارند. سایر عوامل خطرزا شامل:

  • کلسترول بالای خون
  • فشارخون بالا
  • دیابت
  • فعالیت بدنی پایین

سیگار کشیدن خطر ابتلای افراد به بیماری قلبی را ۲ تا ۴ برابر افزایش می‌ دهد. افرادی که سیگار نمی ‌کشند اما در معرض دود سیگار قرار دارند، حتی از افراد سیگاری هم بیشتر در خطر هستند. سالانه ۱۳۵۰۰۰ نفر در اثر بیماری های قلبی مرتبط با سیگار فوت می ‌کنند.

جلوگیری از بیماری های قلبی

با تغییر سبک زندگی به یک سبک سالم می شود از خطر بیماری ‌های قلبی جلوگیری کرد. عوامل اساسی یک سبک زندگی سالم شامل:

  • سیگار نکشیدن و یا ترک سیگار
  • رژیم غذایی مناسب مانند سبزی و میوه زیاد و چربی، قند و گوشت کم
  • حداقل ۳۰ دقیقه ورزش در روز
  • اجتناب از مصرف الکل کنترل بیماری هایی مانند دیابت، فشارخون بالا و کلسترول
  • درخواست از خانواده برای کمک به شما در تغییرات بالا
  • با اینکه بیماری قلبی قابل درمان است، پیشگیری از بیماری قلبی با تغییرات سبک زندگی به نظر منطقی تر از هر عمل دیگری می ‌باشد. برای درمان بیماری های قلب و عروق به پزشک فوق تخصص قلب و عروق مراجعه کنید.

جلوگیری از بیماری های قلبیعلائم بیماری قلبی

بعضی از بیماری‌‌های قلبی علائم خاصی ندارند، اما علائم بیماری قلبی از فردی به فرد دیگر متفاوت است.
علائم زیر ممکن است نشان دهنده یک مشکل قلبی باشد:

  • آنژین یا درد قفسه سینه
  • تنفس دشوار
  • تورم ناشی از احتباس مایعات یا ادم در کودکان
  • علائم نقص مادرزادی قلب ممکن است شامل سیانوز، یا رنگ آبی روی پوست و عدم توانایی در ورزش باشد.

کلام آخر

با سپاس از شما همراهان گرامی که با راه‌اندازی این مقاله همراه کردید. در صورت داشتن هرگونه نظر یا پیشنهادی دارید می‌ توانید آن را به اشتراک بگذارید. امیدواریم که مطالب ارائه شده برای شما کاملا مفید بوده باشد.

نوشتهٔ پیشین
اکوکاردیوگرافی چیست ؟
نوشتهٔ بعدی
مراقبت بعد از آنژیوپلاستی

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

سیزده − 6 =

فهرست