روش های تشخیص بیماری های قلبی

روش های تشخیص بیماری های قلبی

ما در این مقاله سعی داریم شما را با روش های تشخیص بیماری های قلبی آشنا کنیم. بیماری های قلبی می تواند قلب و سلامت افراد را تحت تاثیر قرار دهد. بیماری قلبی بیشتر به معنی بیماری قلبی عروقی استفاده می شود. بیماری های قلبی عروقی به شرایطی گفته می شود که در آن رگ های خونی کوچک یا مسدود می شود. این موارد می تواند باعث حمله قلبی، درد قفسه سینه و یا سکته مغزی شود. در ادامه برای آشنا شدن با بیماری های قلبی و روش های تشخیص بیماری های قلبی با ما همراه باشید.

حمله قلبی چیست ؟

حمله قلبی یا سکته قلبی زمانی اتفاق می افتد که یکی از عروق کرونر بسته می شود. این حمله باعث کمبود یا نبودن خون در قسمتی از قلب می شود. کمبود خون یا نداشتن آن می تواند باعث مرگ آن بخش از قلب شود. این بیماری یکی از بیشترین بیماری های قلبی در آمریکا است که هر سال 1 میلیون حمله قلبی در این کشور اتفاق می افتد.

حمله قلبی چیست ؟

بیماری های قلبی چه علائمی دارد ؟

بیماری های قلبی می تواند علائمی مانند غش کردن، درد قفسه سینه، تنگی نفس، ضربان قلب آهسته یا سریع، تورم در پاها و ساق پا یا شکم. اگر هر یک از این علائم را داشتید باید به پزشک مراجعه کنید و پزشک با معاینه و بررسی می تواند عوارض و خطرات را کم کند و از حمله قلب و سکته مغزی جلوگیری می کند.

روش های تشخیص بیماری های قلبی

برای اینکه مشاهده کنید که وضعیت قلب شما سالم است باید آزمایشات و تست های مختلفی را بدهید. در ادامه با روش های تشخیص بیماری های قلبی آشنا می شوید :

چک کردن نبض :

برای چک کردن وضعیت سلامت قلب بررسی نبض مهم است زیرا در این تست تعداد ضربات قلب در یک دقیقه، منظم یا نامنظم بودن نبض و قدرت نبض بررسی می شود. پزشک و پرستار و یا خودتان هم می توانید نبضتان را بررسی کنید.

فشار خون :

فشار خون یک اندازه گیری مهمی است که باید توسط پزشک و پرستار انجام شود و برای تشخیص بیماری های قلبی انجام می شود و به صورت دو عدد ثبت می شود.

  1. فشار سیستولیک : نشانگر فشار رگ‌های خونی هنگام انقباض قلب است.
  2. فشار دیاستولیک : نشانگر فشار به هنگام پر شدن دوباره قلب است.

فشار خون افراد در کل روز به فعالیت های آن ها بستگی دارد. برای مثال اگر در حال تحرک باشید فشار زیادی نسبت به زمانی که در حال استراحت هستید دارد. اثر روپوش سفید می تواند فشار خون شما را بالا ببرد. زمانی که برای اندازه گیری فشار خون به پزشک مراجعه می کنید استرس دارید و فشار خون شما بالا می رود. برای پیشگیری از این مورد باید آرامش خود را حفظ کنید. امکان دارد قبل از تست از شما بخواهند چند دقیقه آرام بنشینید تا فشار شما به فشار استراحت و آرامش نزدیک شود. اگر داروی خاصی مصرف می کتید و بیماری خاصی دارید باید با پزشک در میان بگذارید.

اکوکاردیوگرام :

به اکوکاردیوگرام اکو هم می گویند و به کمک ارسال امواج با فرکانس بالا تصویری از قلب ایجاد می‌شود. این تست بدون درد است و امکان دارد در بیمارستان یا یک کلینیک سرپایی برای بررسی وضعیت قلبی انجام شود. برای انجام این تست اول یک مایع روی قفسه سینه افراد زده می‌شود و یک میله را روی قفسه سینه او جا به جا می‌کنند تا بتوانند نمای مناسبی از تصویر قلب بیمار را ببینند.

الکتروکاردیوگرام :

الکتروکاردیوگرام یا ECG یا EKG فعالیت الکتریکی قلب را می‌سنجد. ECG  نشان می‌دهد که در ناحیه های مختلف قلب چه اتفاقی می‌افتد.  ECG بدون درد است و 5 تا 10 دقیقه برای اجرای آن زمان لازم است.

الکتروکاردیوگرافی سیار :

الکتروکاردیوگرافی سیار که به آن هولتر یا الکتروکاردیوگرافی 24 ساعته می‌گویند برای ارزیابی آریتمی‌ های قلبی و اختلالات هدایتی قلب در  یک دوره زمانی طولانی استفاده می‌شود طوری که بیمار در یک بازه زمانی یک دستگاه را به شکل کمربند می پوشد و فعالیت‌های خود را انجام می‌دهد بعد از تمام شدن تست پزشک متخصص قلب نتیجه را بررسی می کند.

تست ورزش :

تست ورزش که به آن Stress Test  یا تست تردمیل هم گفته می شود شبیه تست الکتروکاردیوگرام است تنها تفاوت آن این است که فعالیت قلب را به هنگام فعالیت بالای قلب می‌سنجد. این تست نحوه واکنش قلب به فعالیت  را بررسی می‌کند.

تست تیلت :

تست تیلت برای پیدا کردن دلیل سنکوپ و غش کردن بدون دلیل افراد انجام می‌شود. که در آن پزشک فشار خون و ضربان قلب بیمار را در هنگام خوابیده و ایستاده بررسی می کند. این تست بررسی می‌کند که آیا علائمی مانند سرگیجه و سردرگمی و غش کردن مرتبط با فشار خون و ضربان قلب بیمار است یا خیر. این تست به صورت سرپایی و در ویزیت توسط پزشک انجام می‌شود.

عکس برداری ام آر آی :

این تست با کمک ارسال امواج مغناطیسی از قلب و عروق بیمار عکس برداری می‌کند. این تست بدون درد است و کمک به ارزیابی مشکلات ساختاری و خون رسانی قلب می‌کند. ام آر آی یک روش عکس برداری دقیق برای تشخیص بیماری های موجود در بافت‌های بدن مانند قلب و عروق است.

عکس برداری سی تی قلب :

در این روش دستگاه به دور بیمار می‌چرخد و با ارسال پرتو ایکس عکس از قلب می گیرد. سی تی اسکن یکی از روش های نوین برای تشخیص و درمان بسیاری از بیماری‌ها مانند بیماری‌های قلبی و عروقی است.

آنژیوگرافی قلب :

آنژیوگرافی قلب که به آن کاتتر گذاری قلب هم گفته می شود یک روش تهاجمی است که به کمک اشعه ایکس رگ های تغذیه کننده عضله قلب را بررسی می کند و بهترین روش تشخیصی بیماری قلب و عروق کرونر است. برای انجام تست یک لوله دراز و منعطف که به آن کاتتر می‌گویند را از پوست وارد رگ بیمار می‌کنند و آن را به سمت قلب و عروق آن حرکت می‌دهند. توسط کاتتر ماده حاجب به بیمار تزریق می‌شود تا در عکس برداری با کمک اشعه ایکس، آنژیوگرام که تصویری از وضعیت عروق کرونر است بدست بیاید. این تصاویر گرفتگی یا تنگی عروق را نشان می‌دهد. این تست امکان دارد برای بیماران با مشکل دریچه قلبی انجام شود.

آزمایش خون :

آزمایشات زیادی برای رد کردن بقیه بیماری‌های غیر قلبی که امکان دارد علائم شبیه بیماری قلبی را نشان دهند یا بررسی وضعیت و سنجه‌های خونی و یا بررسی خون همزمان با شروع یک داروی قلبی برای اندازه‌گیری و مقایسه تغییرات بعد از دریافت دارو انجام می‌شود. این آزمایشات می‌تواند شامل مواردی هستند که در ادامه با آن ها آشنا می شود :

تست‌های عملکردی کبد و تیروئید : به بررسی عملکرد کبد و تیروئید می‌پردازند.

شمارش سلول های خونی : که تعداد سلول‌های گلبول قرمز، گلبول سفید، پلاکت ها و مقدار هموگلوبین خون را بررسی می کند.

آزمایش تروپونین خون : تروپونین پروتئینی است که هنگام آسیب عضله قلب به خون آزاد می‌شود و می‌تواند اندازه‌گیری سریع و دقیقی از آسیب قلبی به پزشک دهد و برای افراد مشکوک به حمله قلبی استفاده می‌شود.

پپتید ناتریورتیک : می‌تواند نشان دهنده ایست قلبی باشد.

اوره و الکترولیت : اوره به ارزیابی عملکرد کلیه ها کمک می‌کند و الکترولیت‌ ها هم در پایداری ریتم قلبی نقش دارند.

قند خون : میزان قند خون را بررسی می کند.

رادیوگرافی قفسه سینه :

رادیوگرافی قفسه سینه اندازه و شکل قلب و مشکلات قفسه سینه را نشان می‌دهد و می‌تواند اطلاعات زیادی درباره علائمی از بیمار که مرتبط با قلب یا قفسه سینه باشد به پزشک بدهد. این آزمایش می‌تواند وجود مایعات در ریه را نشان دهد.

اسکن خون رسانی میوکارد :

تصویربرداری هسته ای قلب یا اسکن تالیوم اسم های دیگر این آزمایش است. این تست نشان دهنده این است که خون رسانی به قسمت های مختلف قلب به چه صورت و کیفیتی انجام می‌شود و در آن مقدار کمی تالیوم به بیمار تزریق می‌شود و یک دستگاه تصویربرداری به دور بیمار می‌چرخد تا تصویر مناسبی از قلب به کمک ماده تزریقی به دست آورد. ماده تزریق شده به بخش‌هایی از قلب که خون رسانی مناسبی ندارند نمی‌رود.

چه زمانی باید به پزشک متخصص قلب مراجعه کرد ؟

بعضی از عوامل هستند که شما را در معرض خطر های زیادی قرار می دهند که شامل رژیم غذایی ضعیف، سابقه خانوادگی بیماری قلبی، سن، چاقی، سابقه کشیدن سیگار و مصرف دخانیات می شود. پزشک شما امکان دارد از معاینه جسمی، آزمایش خون، نوار قلب، اکوی قلب و روش های دیگر برای بررسی مشکلات قلب یا رگ های خونی شما استفاده کند. این آزمایشات می تواند به آن ها در تشخیص بیماری های قلبی و انتخاب روش درمان مناسب کمک کند. عوارض بیماری قلبی شامل حمله قلبی و سکته مغزی است.

روش های تشخیص بیماری های قلبی

درمان بیماری های قلبی

درمان بیماری های قلبی فرق دارد. برای مثال اگر عفونت دارید به احتمال زیاد به شما آنتی بیوتیک داده می شود. در ادامه به درمان بیماری های قلبی می پردازیم :

تغییر سبک زندگی :

رژیم مناسب، کم چربی و کم سدیم است. حداقل 30 دقیقه تمرین متوسط در طول روزهای هفته، ترک سیگار و محدود کردن مصرف الکل از تغییرات لازم است.

روش های پزشکی یا جراحی :

اگر مصرف داروها اگر کافی نباشد امکان دارد پزشک روش خاص یا جراحی را توصیه کند. نوع روش بستگی به نوع بیماری قلبی و میزان آسیب به قلب دارد.

مصرف دارو :

اگر تغییر سبک زندگی به تنهایی کافی نباشد پزشک داروهایی برای کنترل بیماری قلبی شما تجویز می‌کند. نوع دارو به نوع بیماری قلبی بستگی دارد.

درمان دارویی بیماری قلبی :

این درمان شامل استفاده از داروهایی که به کاهش شدت بیماری و آسیب آن کمک می‌کند است. در ادامه به درمان دارویی بیماری قلبی می پردازیم :

  • داروهایی برای جلوگیری از لخته شدن خون در عروق کرونر
  • داروهای کاهنده فشارخون
  • داروهایی برای بهتر بخشیدن به پمپاژ خون در بدن فرد مبتلا به بیماری قلبی
  • داروهای کاهنده تپش قلب
  • داروهایی برای ثبات بخشیدن به ضربان قلب
  • داروهای کاهنده کلسترول خون

برای آشنا شدن با علائم بیماری قلبی ناشی از عفونت قلب به سایت مربوطه مراجعه کنید.

راه های پیشگیری از بیماری های قلبی چیست ؟

با تغییر سبک زندگی و داشتن یک زندگی سالم از خطر بیماری های قلبی پیگیری می شود. این راه ها عبارتند از :

  • 30 دقیقه ورزش در روز
  • کنترل بیماری هایی مانند دیابت، فشارخون بالا و کلسترول
  • سیگار نکشیدن و یا ترک سیگار
  • از خانواده بخواهید به شما در تغییرات کمک کنند
  • رژیم غذایی مناسب
  • دوری کردن از مصرف الکل

عمل جراحی برای بیماری های قلبی :

جراحی قلب می تواند در درمان مشکلات تنفسی به شما کمک کند. این جراحی ها عبارتند از :

جراحی بای پس عروق کرونری :

این جراحی باعث می شود که انسداد شریان، جریان خون به قسمتی از قلب برسد. پیوند عروق کرونری بیشترین عمل جراحی است. پزشک می تواند از رگ خونی سالم در قسمت دیگری از بدن برای ترمیم رگ انسداد یافته استفاده کند.

جراحی ترمیمی :

پزشک می تواند نقص های مادرزادی قلب، آنوریسم و ​​مشکلات دیگر را ترمیم کند.

تعویض یا ترمیم دریچه :

پزشک می تواند دریچه ای را که به درستی کار نمی کند تعویض یا ترمیم کند.

درمان با لیزر :

تجویز دوباره لیزر ترنس میوکارد می تواند به درمان آنژین کمک کند.

کاشت دستگاه :

ضربان ساز قلب، کاتتر بالون و بقیه دستگاه ها می توانند به تنظیم ضربان قلب و پشتیبانی از جریان خون کمک کنند.

جراحی فیبریلاسیون دهلیزی :

پزشک می تواند مسیرهای جدیدی را برای عبور سیگنال های الکتریکی به وجود بیاورد و این کار می تواند به درمان فیبریلاسیون دهلیزی کمک کند. پیوند قلب هم می تواند گزینه مناسبی باشد اما پیدا کردن اهدا کننده مناسب در زمان مناسب سخت است.

چه افرادی دچار بیماری های قلبی می شوند ؟

خطر مبتلا شدن به بیماری های قلبی در مردان بیشتر از خانم ها است. در هر دو جنس بیماری قلبی اولین بیماری کشنده است.  افرادی که در خانواده های سیگاری و چاق هستند در خطر بیشتری برای مبتلا شدن به این بیماری ها قرار دارند.بقیه عوامل می تواند دیابت، فعالیت بدنی پایین، کلسترول بالای خون، فشار خون بالا باشد. سیگار کشیدن خطر مبتلا شدن افراد به بیماری قلبی را 2 تا 4 برابر بیشتر می کند. افرادی که سیگار نمی‌کشند اما در معرض دود سیگار قرار دارند از افراد سیگاری هم در خطر بیشتری هستند. سالانه 135000 نفر در اثر بیماری های قلبی مربوط به سیگار فوت می‌کنند.

راه های پیشگیری از بیماری های قلبی چیست ؟

کلام آخر

در صورت مشاهده علائمی در خود حتما به پزشک مراجعه کنید تا اگر بیماری قلبی دارید پزشک روش های تشخیص بیماری قلبی را بررسی کند تا بتوانید این خطرات و عوارض را کاهش دهد. ممنون از اینکه تا آخر این مقاله همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

نوشتهٔ پیشین
علائم بیماری قلبی ناشی از عفونت قلب
نوشتهٔ بعدی
بهترین فوق تخصص آریتمی قلب در شهرک غرب

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

2 × 5 =

فهرست