بهترین فوق تخصص آریتمی قلب در شهرک غرب

بهترین فوق تخصص آریتمی قلب در شهرک غرب

ما در این مقاله سعی داریم شما را با بهترین فوق تخصص آریتمی قلب در شهرک غرب آشنا کنیم. آریتمی قلب یا اختلال در ریتم قلب در اثر عملکرد های نامناسب پیام های الکتریکی هماهنگ کننده ضربان قلب به وجود می آید و باعث بیشتر شدن یا کمتر شدن ضربان و یا نامنظم شدن آن می شود. در ادامه برای آشنا شدن با بهترین فوق تخصص آریتمی قلب در شهرک غرب با ما همراه باشید.

آریتمی قلبی چیست ؟

بیشتر افراد وقتی صدای قلب خود را می شنوند که در شرایط خاص هیجانی مثل خوش حالی، اضطراب و یا ترس قرار گرفته شده باشند. استفاده از بعضی از داروها می تواند باعث کم شدن ضربان قلب شود اما اگر کم شدن با بیشتر شدن ضربان قلب ادامه داشته باشد نشان دهنده آریتمی قلب یا بی نظمی قلب است که اگر به آن توجه نشود امکان دارد خطرات زیادی به بار بیاید. آریتمی به دو دسته خوش خیم و بد خیم تقسیم می شود. در حالت عادی ضربان قلب باید در یک دقیقه بین 60 تا 100 ضربه باشد و طوری باشد که افراد متوجه کارکرد قلبش نباشد و اگر به هر دلیلی ضربان قلب تند یا کند شود نشان دهنده آریتمی قلب است. آریتمی قلب بطنی از بخش های حفره های دهلیزی منشا گرفته است و خوش خیم است و باعث تپش قلب و سرگیجه می شود. اما آریتمی بدخیم که منشا آن از بطن ها و از حفره های پمپاژ کننده قلب است و تکرار شدن آن باعث ایست قلبی شده و باعث مرگ می شود. علائم این نوع آریتمی بر اساس نوع، محل و تداوم از یک طیف ساده مثل تپش قلب شروع و تا سرگیجه، سنکوب و تا مرگ ادامه دارد.

آریتمی قلبی چیست ؟

ضربان طبیعی قلب چگونه است ؟

قلب از 4 حفره تشکیل شده است. 2 حفره بالایی را دهلیز و دو حفره پایینی را بطن می گویند. ریتم قلب توسط یک ضربان ساز طبیعی در دهلیز راست کنترل می شود. گره SA پیام های الکتریکی آغاز کننده هر ضربان را تولید می کند. این پیام ها باعث انقباض عضلات دهلیزها و تخلیه خون به بطن ها می شوند. پیام‌های الکتریکی مذکور در نهایت به گره دهلیزی – بطنی یا AV می رسند که شامل گروهی از سلول های منحصر به فرد می باشد. این گره قبل از انتقال پیام‌های الکتریکی به بطن ها، سرعت آن ها را کم می کند. این موضوع باعث می شود پیام های الکتریکی با کمی تاخیر به بطن ها برسند.

اهمیت این تاخیر این است که به بطن ها اجازه می دهد تا فرصت کافی برای پر شدن از خون را داشته باشند. بعد از رسیدن پیام های الکتریکی به بطن ها، این بخش‌ها بسته می شود و خون را به ریه یا بقیه بخش های بدن پمپ می کنند. در یک قلب سالم این فرآیند به آرامی انجام می شود و باعث به وجود آمدن 60 تا 100 ضربان در دقیقه می شود.

علائم آریتمی قلب

آریتمی قلب امکان دارد بدون علامت باشد و امکان دارد پزشک آریتمی افراد را در معاینه و بررسی تشخیص دهد. در ادامه با علائم و نشانه های آریتمی آشنا می شوید :

  • درد قفسه سینه
  • تپش قلب
  • احساس بال بال زدن قلب در سینه
  • اضطراب
  • خستگی
  • تنگی نفس
  • کندی قلب
  • تعریق
  • غش یا حالتی نزدیک به آن
  • سبکی سر

برای آشنا شدن با روش های تشخیص بیماری های قلبی با ما همراه باشید.

انواع آریتمی قلب

پزشکان آریتمی قلب را بر اساس تغییری که در ضربان قلب به وجود می آید طبقه بندی می کنند. در ادامه به انواع آریتمی قلب می پردازیم :

تاکیکاردی : به معنی ضربان قلب بیشتر از 100 بار در دقیقه می باشد.

برادیکاردی : به معنی ضربان قلب کمتر از 60 دقیقه می باشد.

همه تاکیکاردی ها یا برادیکاردی ها به معنی وجود بیماری قلبی نیستند. برای مثال در هنگام ورزش ضربان قلب بیشتر می شود تا اکسیژن کافی در اختیار بافت های مختلف بدن قرار بگیرد. در هنگام خواب یا استراحت ضربان قلب کمتر می شود.

  • تاکیکاردی در دهلیز :

فیبریلاسیون دهلیزی :

فیبریلاسیون دهلیزی ضربان سریع قلب است که در اثر پیام های الکتریکی نامنظم در دهلیز ایجاد می شود. این پیام ها باعث انقباضات سریع و ناهماهنگ در دهلیز می شوند. پیام های الکتریکی مذکور گره AV را بمباران می کنند و این اتفاق باعث ضربان سریع و نامنظم در بطن ها می شود. فیبریلاسیون دهلیزی امکان دارد زود گذر باشد اما در بعضی از موارد در صورت عدم درمان متوقف نمی شود. فیبریلاسیون دهلیزی با عوارض خطرناکی مانند سکته مغزی همراه است.

فلاتر دهلیزی : 

فلاتر دهلیزی شبیه فیبریلاسیون دهلیزی است تنها فرق آن این است که ضربان ها در فلاتر دهلیزی منظم تر از فیبریلاسیون دهلیزی هستند. فلاتر دهلیزی امکان دارد با سکته مغزی همراه باشد.

تاکیکاردی فوق بطنی :

تاکیکاردی فوق بطنی یک اصطلاح است که انواع آریتمی‌ ها با منشا بالاتر از بطن که شامل دهلیزها یا گره AV است را در بر دارد. این نوع آریتمی ها باعث دوره‌های ناگهان تپش قلب می شوند که سریع شروع می شود و سریع به پایان می رسد.

سندروم ولف پارکینسون وایت : 

سندروم ولف پارکینسون وایت نوعی تاکیکاردی فوق بطنی است که در آن از هنگام تولد یک مسیر الکتریکی اضافی بین دهلیزها و بطن ها وجود دارد. امکان دارد افراد تا دوران بزرگسالی علائمی نداشته باشند. این مسیر اضافی باعث می شود پیام های الکتریکی بدون گذر از گره AV مستقیما از دهلیز به بطن ها برسند که پیامد نهایی آن تشکیل مدارهای کوتاه و ضربان قلب بالا می باشد.

  • تاکیکاردی در بطن ها :

تاکیکاردی بطنی :

تاکیکاردی بطنی ضربان سریع و منظم قلب در اثر پیام های الکتریکی غیر طبیعی با منشا بطنی است. ضربان سریع قلب مانع از پر شدن و بسته شدن بطن ها برای پمپاژ خون به بافت های مختلف بدن می شود. تاکیکاردی بطنی در قلب سالم امکان دارد باعث مشکلاتی شود اما در بیماران قلبی یک اورژانس پزشکی به حساب می آید و باید سریع درمان شود.

فیبریلاسیون بطنی :

فیبریلاسیون بطنی هنگامی اتفاق می افتد که پیام های الکتریکی سریع و نامنظم باعث شوند بطن به جای پمپاژ موثر خون، دچار انقباضات سریع و غیر عملکردی شود و این حالت خطرناک است و اگر در عرض چند دقیقه از بین نرود باعث مرگ افراد می شود. بیشتر افرادی که دچار فیبریلاسیون بطنی می شوند به بیماری های قلبی مبتلا هستند و یا به شدت آسیب دیدند.

سندرم QT طولانی :

سندرم QT طولانی یک اختلال قلبی است که با خطر بیشتر شدن ضربان های سریع و نامنظم همراه است. ضربان های سریع ناشی از تغییرات به وجود آمده در سیستم الکتریکی قلب امکان دارد باعث کاهش سطح هوشیاری و غش شوند که مرگ افراد را تحدید می کند. در بعضی از موارد ریتم قلب طوری نامنظم می شود که باعث مرگ ناگهانی افراد می شود. افراد امکان دارد با یک جهش ژنتیکی متولد شوند که آن ها را مستعد سندرم QT طولانی می کند. بعضی از داروها امکان دارد باعث به وجود آمدن این سندرم شوند. بعضی بیماری ها مثل نقص های مادرزادی قلب از دلایل دیگر این سندرم هستند.

انواع آریتمی قلب 

  • برایکاردی کاهش ضربان قلب :

ضربان قلب کمتر از 60 بار در دقیقه در هنگام استراحت برادیکاردی در نظر گرفته شده است و بی خطر است. اگر افراد تناسب اندام خوبی دارند قلب آن ها می تواند با ضربان کمتر از 60 بار در دقیقه نیاز بدن به خون رسانی در حالت استراحت را تامین کند. تعدادی از داروهای مورد استفاده در درمان بعضی بیماری ها مثل داروهای فشار خون باعث کاهش ضربان قلب می شوند. اگر ضربان قلب به حدی کند شود که پاسخگوی نیازهای بدن نباشد امکان دارد افراد به یکی از انواع برادیکاردی ها مبتلا شده باشد.

سندروم سینوس بیمار :

گره SA وظیفه ضربان سازی قلب را بر عهده دارد و پیام های الکتریکی را به طور مناسب ارسال نمی کند و ضربان قلب بیمار بین دو حالت برادیکاردی و تاکیکاردی تغییر می کند. سندرم سینوس بیمار امکان دارد در اثر تشکیل بافت اسکار در مجاورت گره SA به وجود بیاید زیرا که بافت مذکور باعث کندی و از هم گسیختگی پیام های الکتریکی و یا مسدود شدن مسیر انتقال آن ها می شود. سندرم سینوس بیمار بیشتر در افراد مسن دیده می‌شود.

انسداد هدایتی :

انسداد مسیرهای الکتریکی قلب می تواند در خود گره AV یا مجاورت آن اتفاق بیفتد که در حد فاصل دهلیزها و بطن ها واقع شده است. انسداد می تواند در هر قسمتی از مسیرهای الکتریکی واقع در بطن ها به وجود بیاید. بسته به نوع و محل انسداد پیام های الکتریکی حفره های بالایی یا پایینی قلب کند شده و یا مسدود می شوند. اگر این پیام ها کاملا مسدود شوند سلول های منحصر به فرد موجود در گره AV می توانند ضربان قلب را آهسته تر از حالت قبل حفظ کنند. امکان دارد بعضی از انسداد ها بدون علامت باشند و بعضی دیگر از آن ها باعث حذف تعدادی از ضربان ها و برادیکاردی می‌شوند.

  • ضربان های زودرس :

ضربان زودرس بیشتر به صورت حذف یک ضربان حس می شود اما در این حالت یک ضربان اضافی وجود دارد. امکان دارد افراد گاهی اوقات یک ضربان نارس را احساس کنند اما کم کم باعث مشکل می شود. یک ضربان نارس می تواند باعث به وجود آمدن آریتمی های طولانی تر در افراد مسن شود. ضربان های زودرس مکرر که به مدت چند سال ادامه پیدا می کنند امکان دارد باعث نارسایی قلبی شوند. این ضربان ها امکان دارد در حالت استراحت و یا در اثر استرس، ورزش و یا مواجهه با مواد محرک مانند کافئین یا نیکوتین به وجود بیاید.

چه هنگامی باید به پزشک قلب مراجعه کرد ؟

آریتمی‌ ها امکان دارد با احساس ضربان زودرس در افراد همراه باشند یا باعث شوند افراد این طوری احساس کنند که قلب او سریع یا آهسته می تپد. علائم و نشانه های دیگر این بیماری امکان دارد در ارتباط با عدم پمپاژ موثر خون توسط قلب در اثر ضربان سریع یا بسیار کند ایجاد شوند. از این علائم و نشانه‌ها همانطور که در بالا گفته شد می توان به تنگی نفس، ضعف، گیجی، سبکی سر، غش یا حالتی نزدیک به آن و احساس درد یا ناراحتی در قفسه سینه اشاره کرد. اگر هر یک از این علائم را داشتید باید خیلی سریع به پزشک مراجعه کنید و پزشک شمار را معاینه کند.

چه دلایلی می تواند باعث بیشتر شدن آریتمی قلبی شود ؟

داروها و مکمل ها : بعضی از داروها ضد سرفه و سرماخوردگی بدون نسخه می توانند باعث آریتمی قلبی شوند.

کافئین، نیکوتین و مواد مخدر : کافئین، نیکوتین و مواد محرک باعث بیشتر شدن ضربان قلب شده و آریتمی های خطرناک تری را ایجاد می کنند. مواد مخدر غیر قانونی می تواند تاثیر زیادی در قلب بگذارد و باعث ایجاد انواع آریتمی ها و بعضی مرگ های ناگهانی ناشی از فیبریلاسیون بطنی می شوند.

استفاده بیش از اندازه الکل :

استفاده بیش از اندازه الکل با تاثیر بر پیام های الکتریکی قلب باعث بیشتر شدن احتمال فیبریلاسیون دهلیزی می شود.

دلیل آریتمی قلب چیست ؟

بعضی از شرایط می تواند باعث به وجود آمدن آریتمی قلبی شود که در ادامه به آن می پردازیم :

  • تشکیل اسکار در قلب در اثر حمله قلبی
  • گرفتگی عروق قلب
  • حمله قلبی در حال وقوع
  • پرکاری غده تیروئید
  • فشار خون بالا
  • کم کاری غده تیروئید
  • آپنه خواب
  • استفاده بیش از اندازه الکل یا کافئین
  • دیابت
  • استفاده از سیگار
  • استرس و اضطراب
  • استفاده از مواد مخدر
  • عوامل ژنتیکی
  • بعضی داروها و مکمل های خاص مثل داروهای ضد سرماخوردگی، ضد آلرژی و مکمل های بدون نسخه
  • تغییرات ایجاد شده در ساختار قلب در اثر کاردیومیوپاتی

درمان آریتمی قلب :

درمان آریتمی قلب توسط نوع آن است و اگر آریتمی به صورت نامرتبی یا تندی باشد با تجویز داروهای تنظیم کننده ریتم قلب درمان می شود اما در بعضی از موارد برای درمان آریتمی نیاز به بستری شدن بیمار و درمان به شیوه الکتروفیزیولوژی و ابلیشن که به آن سوزاندن هم گفته می شود وجود دارد. در این روش از طریق رگ های بیمار سیم هایی در قلب او کار گذاشته می شود و از طریق نقشه برداری کانون بی نظمی در قلب یافت شده و با اشعه مخصوص رادیوفرکوئنسی کانون با انرژی گرمایی سوزانده می شود.

آریتمی های کند قلب با تعبیه باتری قابل کنترل است طوری که بیمار با یک جراحی کوچک که نیاز به بی هوشی ندارد از طریق رگ سیم هایی داخل قلب کار گذاشته می شود که این سیم ها با کمک یک باتری که زیر استخوان ترقوه و زیر پوست قرار می گیرد ضربان قلب را تنظیم می کند و آریتمی و حالت سرگیجه افراد از بین می ورد.

دلیل آریتمی قلب چیست ؟

کلام آخر

در صورت هر مشکل و علائمی حتما به پزشک مراجعه کنید. ممنون از این که تا آخر این مقاله همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

نوشتهٔ پیشین
روش های تشخیص بیماری های قلبی
نوشتهٔ بعدی
آنژیوپلاستی چیست ؟

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

10 + سه =

فهرست