مهم ترین دلایل ایست قلبی

مهم ترین دلایل ایست قلبی

مهم ترین دلایل ایست قلبی چه مواردی می باشد ؟ به طور کلی ایست قلبی آن هم به صورت ناگهانی ، از دست دادن عملکرد قلب ، تنفس و آگاهی می باشد ، یکی از مهم ترین دلایل ایست قلبی ناگهانی معمولا از اختلالات عملکردی در قلب افراد می باشد که موجب مختل شدن عمل پمپاژ خون و همچنین جریان خون به دیگر قسمت های بدن می باشد ، همچنین باید بدانید که ایست قلبی یک مسئله پزشکی بسیار مهم و جدی می باشد ، موسسه پزشکی این گزارش را می دهد که هر ساله بیش از نیم میلیون نفر در ایالت متحده دچار ایست قلبی می شوند که این وضعیت می تواند موجب مرگ و یا نا توانی در افراد شود  ، همچنین اگر شما برخی از علائم ایست قلبی را تجربه کرده اید باید به دنبال کمک اضطراری باشید .

این وضعیت برای شما بسیار خطرناک می باشد و در برخی از مواقع ممکن است برای شما کشنده باشد ، پاسخ فوری به وضعیت به وجود آمده و درمان آن می تواند جان شما را نجات دهد ، در ادامه این مقاله قصد داریم شما را با مهم ترین دلایل ایست قلبی آشنا کنیم ممنون می شویم که ما را تا آخر این مقاله همراهی کنید .

ایست قلبی چیست ؟

باید اول از همه بدانید که ایست قلبی با حمله قلبی کاملا متفاوت می باشد ، حمله قلبی زمانی اتفاق می افتد که جریان خون به بخشی از قلب مسدود شده باشد ، البته در برخی از مواقع ممکن است که حمله های قلبی اختلالات الکتریکی را ایجاد کنند که همین کار باعث ایجاد ایست ناگهانی در افراد می شود ، همچنین ایست قلبی در صورتی که سریع در افراد درمان نشود باعث مرگ ناگهانی در افراد می شود .

باید بدانید که ایست قلبی متوقف شدن ناگهانی قلب می باشد که با کمتر شدن سطح هوشیاری افراد همراه می باشد ، همچنین ایست قلبی در اثر یک جریان الکتریکی می باشد که جریان خون رسانی را به اعضای بدن کاملا متوقف می کند ، همچنین ایست قلبی یک وضعیت کاملا اورژانسی در افراد می باشد و لازم است که در صورت مشاهده فردی که دچار ایست قلبی شده است فورا با اورژانس تماس گرفته شود تا با احیای قلبی و فشار بر روی قفسه سینه و یا شوک الکتریکی بیمار به زندگی خود بازگردد .

در چنین شرایطی قلب سیگنال های الکتریکی را دریافت می کند که کنترل کند که هر چند وقت یک بار و با چه ریتمی آن را پمپ می کند ، همچنین در هر ضربان قلب از طریق شبکه پیچیده ای از عروق به سلول ها و اندام ها در تمامی قسمت های بدن فشار وارد می کند ، اختلال در این سیگنال های الکتریکی موجب ضربه های نا منظم می شود که به آریتمی نیز معروف می باشند ، انواع مختلفی از آریتمی در افراد وجود دارد که برخی از آن ها هیچ علائمی را در افراد به وجود نمی آورند ، این در حالی است که در برخی از افراد دیگر می تواند موجب ایست قلبی در افراد شود .

ایست قلبی چیست ؟

ایست قلبی موجب می شود که قلب به صورت ناگهانی ضربان خود را متوقف کند و این از جریان خون به دیگر نقاط بدن افراد جلوگیری می کند ، همچنین ایستادن قلب متفاوت از حمله های قلبی می باشد که زمانی این اتفاق رخ می دهد که رگ های خونی مسدود شده و از رسیدن خون به قلب کاملا جلوگیری می کند و به بافت های آن آسیب می رساند .

مهم ترین دلایل ایست قلبی

یکی از مهم ترین دلایل ایست قلبی را می توان به بیماری های مزمن قلبی اشاره کرد ، یکی از دلایل ایست در بسیاری از موارد به دلیل آریتمی و یا اختلال در ریتم قلب افراد می باشد که مشکلاتی را در سیستم الکتریکی قلب به وجود می آورد ، از جمله دلایل ایست که می توان به آن اشاره کرد:

  • بیماری عروق کرونر : بیماری های عروق کرونر شریان ها توسط رسوب ها و کلسترول ها مسدود می شوند و باعث کاهش جریان خون در بدن افراد می شود ، همین امر موجب می شود که قلب برای انجام ام.اج الکتریکی سخت شود .
  • حمله قلبی : به طور کلی حمله های قلبی نیز می تواند به دلیل بیماری شدید عروق کرونر فیبریلاسیون بطنی و ناگهانی قلب به وجود بیاید. همچنین حمله های قلبی می تواند در مناطق باقی مانده از بافت اسکار قرار بگیرد و مدار کوتاه الکتریکی در اطراف بافت اسکار می تواند موجب اختلال در ریتم قلب شود.
  • کاردیومیوپاتی : کاردیومیوپاتی و یا قلب بزرگ زمانی رخ می دهد که دیواره عضلات قلب شما دارای کشش ، ضخیم و بزرگ می باشد ، به هر شکلی که قلب شما غیر طبیعی بوده و موجب ایجاد آسیب به بافت های آروماتیک و یا قلبی شود .
  • بیماری قلبی دریچه های قلب : محدود شدن و یا نشت دریچه های قلبی می تواند موجب کشیدگی و یا ضخیم شدن عضله های قلبی و یا هر دوی آن ها شود ، زمانی که قلب به دلیل استرس ناشی از اختلال و یا فشار ناگهانی و یا تضعیف می شود و خطر آریتمی را در شما افزایش می دهد .
  • بیماری قلبی مادرزادی : ایست قلبی در نوجوانان و کودکان ممکن است به دلیل بیماری های قلبی مادر زادی در افراد رخ دهد .

چه چیزی موجب ایست قلبی می‌ شود؟

به طور کلی عوامل مختلفی موجب ایست ناگهانی قلب در افراد شود ، دو مورد از رایج ترین آن ها را می توان به فیبریلاسیون بطنی و دهلیزی دانست که در ادامه شما را با آن ها آشنا خواهیم کرد :

فیبریلاسیون بطنی : همان طور که می دانید قلب شما چهار قسمت دارد که دو قسمت یا اتاق پایین ، بطن ها می باشند که این محفظه ها به طور کامل از کنترل خارج می وند که این موضعیت موجب می ود که ریتم قلب به طرز چشم گیری در افراد تغییر کند ، بطن ها در قلب شروع به پمپاژ ناکارآمد کنند که میزان خون خون های پمپ شده در بدن را به طور بسیار زیادی کاهش می دهد ، در برخی از موارد گردش خون در بدن کاملا متوقف می شود که این شرایط ممکن است موجب مرگ و یا ایست قلبی ناگهانی قلب در افراد شود . شایع‌ ترین علت ایست قلبی، فیبریلاسیون بطنی است.

فیبریلاسیون دهلیزی : به طور کلی این احتمال نیز وجود دارد که قلب بعد از آریتمی در اتاق های فوقانی به طور موثر ضربان را به طور کامل متوقف می کند ، همچنین این اتاق ها به دهلیز نیز معروف می باشند ، به طور کلی فیبریلاسیون دهلیزی زمانی در بدن افراد شروع می شود که گره های سینوسی  (SA) فشار های الکتریکی را به طور صحیح ارسال نکند ، همچنین گره های SA در دهلیز راست قرار دارد که این گره ها به تنظیم چگونگی پمپاژ سریع خون توسط قلب در افراد می پردازد ، همچنین زمانی که تکانه های الکتریکی به فیبریلاسیون دهلیزی می‌ رود، بطن ها نمی‌ توانند خون را به طور موثر به بدن منتقل کنند.

چه چیزی موجب ایست قلبی می‌ شود؟اگر یک فردی دچار ایست قلبی شده باشد چه اقداماتی را باید انجام داد ؟ 

باید بدانید که درمان بیماری قلبی در دقایق ابتدایی ایست قلبی می تواند جان افراد را از مرگ نجات دهد ، همچنین انجام اقدامات بسیار سریع یک امر حیاتی در افراد می باشد ، اگر فردی کسی علائم ایستادن قلب را نشان داد:

  • باید هر چه سریع تر با 115 تماس حاصل فرمایید و خدمات فوریت های پزشکی را برای فرد انجام دهید .
  • همچنین باید بررسی کنید که آیا فرد بیهوش نفس می کشد ، اگر فرد نفس نکشد در صورتی که در نزدیکی  آن یک دفیبریلاتور خارجی خودکار (AED) وجود داشت می توانید از آن ها استفاده نمایید .
  • در صورت موجود نبودن  CPR  را با دست انجام دهید .
  • هر دو دست خود را بر روی مرکز قفسه سینه فرد مورد حمله قلبی قرار دهید و ۱۰۰-۱۲۰ بار در دقیقه محکم فشار دهید.
  • اجرای CPR را تا رسیدن پاسخ دهندگان اضطراری ادامه دهید
  • . انجام مداوم CPR خون و اکسیژن را به اندام ها و مغز منتقل می کند تا زمانی که یک متخصص پزشکی بتواند از دستگاه دفیبریلاتور برای راه اندازی مجدد قلب استفاده کند.

نشانه های ایست قلبی

یکی از اولین نشانه ها و علائم ایست قلبی در افراد به طور معمول از دست دادن هوشیاری و یا غش کردن می باشد ، فردی که دچار ایست قلبی می شود هیچ ضربان قلب و نبض نیز ندارد ، همچنین قبل از از دست دادن هوشیاری برخی از افراد علائم دیگری مانند :

  • سرگیجه و سقوط ناگهانی
  • ضربان قلب تند
  • درد قفسه سینه
  • تنگی نفس
  • تب
  • حالت تهوع ، با یا بدون استفراغ
  • سقوط ناگهانی
  • توقف ضربان قلب
  • توقف تنفس
  • از دست دادن هوشیاری

همچنین بر خلاف حمله های قلبی ایست در بسیاری از موارد هیچ گونه هشدار و ناگهانی اتفاق می افتد ، همچنین اگر چه این دو مسئله با هم تفاوت دارد افرادی که یک یا چند حمله قلبی را داشته باشد بیشتر در معرض ایست قلبی ناگهانی می باشد . برای آشنایی بیشتر با روش های تشخیص بیماری های قلبی می توانید به سایت مورد نظر مراجعه فرمایید .

چه افرادی در معرض ایست قلبی هستند ؟

به طور کلی برخی از بیماری های قلبی و همچنین عوامل پزشکی می توانند خطر ایست قلبی را در افراد افزایش دهد :

  • بیماری کرونر قلب “Coronary Heart Disease” : به طور کلی این نوع از بیماری قلبی از عروق کرونر در افراد شروع می شود ، همچنین این شریان ها نیاز عضله قلب را در افراد به طور کامل تامین می کند ، زمانی مسدود می شوند که قلب شما خون را به خوبی دریافت نمی کنند ، این شرایط ممکن است موجب شود که به درستی برای خود کار نکند .
  • قلب بزرگ شده “Large Heart” : این مشکل درصد بالاتری شما را در معرض خطر ابتلا به ایست قلبی افراد را قرار می دهد ، همچنین ضربان و تپش قلب بزرگ شده ممکن است که به درستی انجام نشود ، همچنین عضله بیشتر در معرض آسیب قرار می‌ گیرد.
  • دریچه‌ های نا منظم قلب “Ir” : به طور کلی بیماری های مربوط به دریچه قلب در افراد می تواند دریچه ها را باریک و یا گشاد تر کند ، این به این معنا است که خونی که در قلب افراد شروع به گردش می کند و یا اتاق ها را با خون زیاد پر می کند و یا ظرفیت استاندارد آن ها را به طور کامل تامین نمی کند ، همچنین محفظه ها ممکن است بزرگ و یا باریک شوند .
  • بیماری قلبی مادرزادی “C” : باید بدانید که برخی از افراد با آسیب های قلبی به طور کلی متولد می شوند که در چنین شرایطی یک مشکل مادرزادی برای افراد شناخته می شود ، همچنین ایست قلبی ناگهانی ممکن است که در سنین کودکی رخ دهد که با یک مشکل جدی قلبی متولد شده اند .
  • مشکلات تکانه‌ الکتریکی : به طور کلی مشکلات سیستم الکتریکی قلب شما می تواند خطر مرگ ناگهانی را در افراد بیشتر کند ، همچنین این مشکلات به عنوان نا هنجاری های اولیه ریتم قلب در افراد شناخته می شود .

چه افرادی در معرض ایست قلبی هستند ؟

سایر عوامل خطرزا در ابتلا به ایست قلبی عبارتند از:

  • سیگار کشیدن
  • شیوه زندگی کم تحرک
  • فشار خون بالا
  • چاقی
  • سابقه خانوادگی بیماری قلبی
  • سابقه حمله قلبی گذشته
  • سن بالای 45 سال برای مردان یا بیش از 55 سال برای زنان
  • مرد یا مذکر بودن
  • سوء مصرف مواد
  • میزان پتاسیم یا منیزیم پایین

عوارض جانبی ایست قلب

در زمان ایست قلبی مغز اولین قسمتی در بدن می باشد که آسیب می بیند ، زیرا مغز دارای ذخایر خون غنی از اکسیژن نمی باشد و نیاز به خون بدون لحظه ای توقف دارد ، همچنین کمتر شدن جریان خون به مغز باعث بی نظمی شده و در صورتی که ریتم قلب شما به سرعت به ریتم طبیعی خود برنگردد آسیب مغزی و مرگ در افراد رخ می دهد ، همچنین در صورتی که ایست قلبی در افراد بیشتر از 8 دقیقه در افراد طول بکشد احتمال زنده ماندن بسیار کمتر می شود و بازماندگان نیز ممکن است دچار آسیب مغزی شوند.

کلام آخر 

از این که ما را تا آخر مقاله مهم ترین دلایل ایست قلبی همراهی کردید از شما سپاس گزاریم ، همچنین اگر نظر و یا پیشنهادی در این زمینه دارید ممنون می شویم که با ما نیز در میان بگذارید .

نوشتهٔ پیشین
اسپاسم قلب چیست ؟
نوشتهٔ بعدی
علت تپش قلب و تنگی نفس

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

5 × 1 =

فهرست